Det kan ærligt talt være meget uoverskueligt at forstrå de mange muligheder for WordPress hosting. Da CMS’et WordPress er verdens suverænt største system til at bygge hjemmesider er markedet enormt og kan derfor let virke totalt umuligt at gennemskue for både nybegyndere og mindre øvede der skal forsøge at træffe et kvalificeret valg af den bedste hosting løsning til en WordPress-hjemmeside. I denne blogpost vil jeg derfor forsøge at hjælpe dig lidt på vej så du bedre kan forstå de mange begreber, tekniske termer og grundliggende typer af webhosting.
Jeg vil også forsøge at klæde dig på til at forstå og gennemskue nogen af de “tilbud” som du bør undgå. Desværre er der mange firmaer som forsøger at sælge dig en masse ting du ikke skal bruge eller som har utroligt lave priser – for lave. Andre prøver med høje priser at fremstår som “mere professionelle” end konkurrenterne, selv om deres produkt er det samme.
Hvad er vigtigt for dig og din hjemmeside?
Ikke alle har de samme behov, så for at gøre en god beslutningsproces mulig, må du stille dig selv en række vigtige spørgsmål vedrørende driften af din hjemmeside.
De følgende spørgsmål er gode at besvare før du begynder at søge efter en hostingudbyder:
- Hvor vigtig er driften af min hjemmeside for mig?
Kan du fx leve med at det af og til er utilgængelig pga. en fejl eller en serveropdatering hos din udbyder? Driftsikkerheden måles i procent og kaldes oppetid (på engelsk uptime). En oppetid på mindst 99,9% er et meget rimeligt krav for selv billige løsninger. Du kan altid se vores seneste oppetid her https://status.danskwp.dk/ - Rent fysisk, hvor i verden ønsker jeg så at serveren der indeholder min hjemmeside står?
Der findes datacentre verden over og da webhosting af natur er forbundet til internette og hjemmeside-branchen mest kommunikerer på engelsk, ja så er det meget nemt fx at komme til at købe et webhotel på en server der står i USA og er ejet af et Australsk firma. Det kan være problematisk med tidsforskellen i forbindelse med support og overholdelse af GDPR kan blive vanskeligt med en server der fysisk befinder sig på Amerikansk territorium. Den fysiske afstand fra webserver og ud til målgruppen for din hjemmeside kan også være værd at tænke på. Henvender du dig fx primært til kunder i Californien er det ikke sikkert at du behøver at tænke på GDPR og hvad mere vigtigt er, dine kunder vil opleve din hjemmeside som hurtigere hvis de og din webserver fysisk er meget tætte på hinanden*.
* Det er teknisk muligt at optimere opsætningen af en hjemmeside så afstanden fra en webserver og ud til hjemmesidens besøgende bliver (næsten) underordnet, men det er en teknisk løsning som kræver avanceret opsætning og det er koster mere.